29 Ocak 2009 Perşembe

PROSKİ

Rumeli’den bir tat. 5 çayının yanına, Pazar kahvaltısında çocuklarınızın damak zevkine uygun, kıymalı bir lezzet. Yapımı fazla el oyalamıyor ama sunacağınız herkesin beğenisini kazanacak.

MALZEME

3 su bardağı un,
150 gr erimiş margarin,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 yemek kaşığı su,
1 çay kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
2 yumurta,
İÇİ: 200 gr kıyma,
2 büyük soğan,
½ çay kaşığı karabiber.

NASIL YAPACAĞIZ?

Soğanları soyup, piyaz şeklinde doğrayacağız. Kıymayla birlikte tuz ilavesiyle kavuracağız ve karabiberini koyup, soğumaya bırakacağız.
Unu, yoğurma kabına koyup, erimiş margarin, yoğurt, su, 1 yumurta,tuz ve kabartma tozunu karıştırıp hamur yapacağız.
İkiye böldüğümüz hamurun bir parçasını yağlanmış fırın kabına (tercihen kelepçeli kalıba), kenarlarını yükselterek yayıp üzerine kıymayı sereceğiz. Kalan hamuru da açıp kıymanın üzerine yayacağız ve 1 yumurta sarısı süreceğiz.
Önceden 175 dereceye ayarladığımız fırında, 35- 40 dakika pişirip, ılık servis yapacağız.

Hiç yorum yok: