28 Ocak 2009 Çarşamba

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF

Akşam yemeğinden sonra konuklarınıza sunabileceğiniz nefis bir tatlı, bir o kadar da hafif. Denemeye değer.

MALZEME
250 gr. tel kadayıf,
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ,
5 yemek kaşığı toz şeker,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz,
1 litre süt,
1 kahve fincanı un,
1 kahve fincanı buğday nişastası,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 küçük kutu hazır krema.

NASIL YAPACAĞIZ?
Genişçe bir teflon tavada tereyağı eritip, ince ince didiklediğimiz kadayıfı pembeleşinceye kadar, yaklaşık yarım saat kavuracağız ( kavurma sırasında iki adet tahta kaşık kullanmanızı öneririm). Kavrulmuş kadayıfa 5 kaşık şekeri ilave edip 10 dakika daha kavurmaya devam edeceğiz, indireceğimize yakın 1 su bardağı iri dövülmüş cevizi de ilave edip ateşten alacağız. Arada bir karıştırarak soğutacağız. Diğer yanda sütün içine un, nişasta, şeker, karıştırılarak muhallebi pişireceğiz. koyulaşıp ateşten indirdiğimizde vanilyasını ilave edip karıştırarak soğutacağız. 1 paket hazır kremayı da karıştırıp, mikserle 5 dakika kadar çırpacağız. Soğuyan kadayıfın yarısını kenarlı bir servis kabına yayıp, üzerine muhallebiyi koyacağız, kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serip dilim dilim keserek servis edeceğiz.
Not: eğer arzu ederseniz, bütün bir servis kabında değil de, 12 küçük kasede servis edebilirsiniz. Kadayıfı ve muhallebiyi aynı şekilde hazırlayıp, servis kaselerine bölerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: