Bu pastanın tarifini “AĞLAYAN PASTA” diye verdiler bana. Gülmek yaşam biçimi olan biri olarak, ağlamaya pastada bile tahammül edemediğimi fark edip, adını “ŞELALE PASTA” olarak değiştirdim :)
MALZEME
PANDİSPANYASI: 3 kahve fincanı un,
3 kahve fincanı toz şeker,
3 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
ÜZERİNE: ½ litre süt,
BEYAZ KREMASI: 3 yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,
6 yemek kaşığı toz şeker,
1 poşet toz krem şanti,
1 paket vanilya,
ÇİKOLATA SOSU: 1 paket Dr. Oertker çikolata sos,
2 su bardağı süt,
ÜZERİNE: 1 paket Eti Kakaolu bisküvi.
NASIL YAPACAĞIZ?
Öncelikle pandispanyayı hazırlayacağız. 3 yumurta ve 3 kahve fincanı toz şekeri yoğunlaşıncaya kadar çırpacağız, vanilya, kabartma tozu ve unu da ilave edip yeniden çırpacağız. 28 cm.lik kalıbı yağlayıp 180 derecedeki fırında 30- 35 dakika pişirip soğumaya bırakacağız. (Eğer vaktiniz azsa, 1 paket Dr. Oetker Pandispanya Hamuru alarak da hazırlayabilirsiniz). RESİM1
Diğer yanda, 2 su bardağı süte, 3 kaşık unu ve 6 kaşık şekeri karıştırıp, koyulaşıncaya kadar pişireceğiz. Ilınınca içine 1 poşet toz krem şanti ile, 1 paket vanilyayı da ilave edip, mikserle 15 dakika kadar çırpacağız.
Soğuyan pandispanyayı 6x6 karelere bölüp, kenarlı bir servis tabağına alıp, üzerine ½ litre süt gezdireceğiz. Sütü çekince pandispanya parçalarının üzerine pişirdiğimiz beyaz kremayı aralardan akacak şekilde dökeceğiz. (RESİM 2-3-4)
2 su bardağı sütün içine 1 paket hazır çikolata sosu boşaltarak pişireceğiz.
Ilındıktan sonra, çikolata sosu, servis tabağındaki pastanın üzerine dökeceğiz. (RESİM 5-6)
Pastamızı servis yapmadan az önce de, robotta ufaladığımız 1 paket Eti Kakaolu bisküviyle süsleyeceğiz. (RESİM7)
MALZEME
PANDİSPANYASI: 3 kahve fincanı un,
3 kahve fincanı toz şeker,
3 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
ÜZERİNE: ½ litre süt,
BEYAZ KREMASI: 3 yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,
6 yemek kaşığı toz şeker,
1 poşet toz krem şanti,
1 paket vanilya,
ÇİKOLATA SOSU: 1 paket Dr. Oertker çikolata sos,
2 su bardağı süt,
ÜZERİNE: 1 paket Eti Kakaolu bisküvi.
NASIL YAPACAĞIZ?
Öncelikle pandispanyayı hazırlayacağız. 3 yumurta ve 3 kahve fincanı toz şekeri yoğunlaşıncaya kadar çırpacağız, vanilya, kabartma tozu ve unu da ilave edip yeniden çırpacağız. 28 cm.lik kalıbı yağlayıp 180 derecedeki fırında 30- 35 dakika pişirip soğumaya bırakacağız. (Eğer vaktiniz azsa, 1 paket Dr. Oetker Pandispanya Hamuru alarak da hazırlayabilirsiniz). RESİM1
Diğer yanda, 2 su bardağı süte, 3 kaşık unu ve 6 kaşık şekeri karıştırıp, koyulaşıncaya kadar pişireceğiz. Ilınınca içine 1 poşet toz krem şanti ile, 1 paket vanilyayı da ilave edip, mikserle 15 dakika kadar çırpacağız.
Soğuyan pandispanyayı 6x6 karelere bölüp, kenarlı bir servis tabağına alıp, üzerine ½ litre süt gezdireceğiz. Sütü çekince pandispanya parçalarının üzerine pişirdiğimiz beyaz kremayı aralardan akacak şekilde dökeceğiz. (RESİM 2-3-4)
2 su bardağı sütün içine 1 paket hazır çikolata sosu boşaltarak pişireceğiz.
Ilındıktan sonra, çikolata sosu, servis tabağındaki pastanın üzerine dökeceğiz. (RESİM 5-6)
Pastamızı servis yapmadan az önce de, robotta ufaladığımız 1 paket Eti Kakaolu bisküviyle süsleyeceğiz. (RESİM7)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder