30 Ocak 2009 Cuma

ŞELALE PASTA

Bu pastanın tarifini “AĞLAYAN PASTA” diye verdiler bana. Gülmek yaşam biçimi olan biri olarak, ağlamaya pastada bile tahammül edemediğimi fark edip, adını “ŞELALE PASTA” olarak değiştirdim :)

MALZEME
PANDİSPANYASI: 3 kahve fincanı un,
3 kahve fincanı toz şeker,
3 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
ÜZERİNE: ½ litre süt,

BEYAZ KREMASI: 3 yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,
6 yemek kaşığı toz şeker,
1 poşet toz krem şanti,
1 paket vanilya,
ÇİKOLATA SOSU: 1 paket Dr. Oertker çikolata sos,
2 su bardağı süt,
ÜZERİNE: 1 paket Eti Kakaolu bisküvi.

NASIL YAPACAĞIZ?
Öncelikle pandispanyayı hazırlayacağız. 3 yumurta ve 3 kahve fincanı toz şekeri yoğunlaşıncaya kadar çırpacağız, vanilya, kabartma tozu ve unu da ilave edip yeniden çırpacağız. 28 cm.lik kalıbı yağlayıp 180 derecedeki fırında 30- 35 dakika pişirip soğumaya bırakacağız. (Eğer vaktiniz azsa, 1 paket Dr. Oetker Pandispanya Hamuru alarak da hazırlayabilirsiniz). RESİM1
Diğer yanda, 2 su bardağı süte, 3 kaşık unu ve 6 kaşık şekeri karıştırıp, koyulaşıncaya kadar pişireceğiz. Ilınınca içine 1 poşet toz krem şanti ile, 1 paket vanilyayı da ilave edip, mikserle 15 dakika kadar çırpacağız.
Soğuyan pandispanyayı 6x6 karelere bölüp, kenarlı bir servis tabağına alıp, üzerine ½ litre süt gezdireceğiz. Sütü çekince pandispanya parçalarının üzerine pişirdiğimiz beyaz kremayı aralardan akacak şekilde dökeceğiz. (RESİM 2-3-4)
2 su bardağı sütün içine 1 paket hazır çikolata sosu boşaltarak pişireceğiz.
Ilındıktan sonra, çikolata sosu, servis tabağındaki pastanın üzerine dökeceğiz. (RESİM 5-6)
Pastamızı servis yapmadan az önce de, robotta ufaladığımız 1 paket Eti Kakaolu bisküviyle süsleyeceğiz. (RESİM7)




Hiç yorum yok: