28 Ocak 2009 Çarşamba

FIRINDA PATLICAN SALATASI

Bu salatayı ilk kez Kavala'da yediğimde "bu bizim bildiğimiz patlıcan salatası ama ne güzel bir sunum" diyerek, eve döndüğümde hemen denedim. Lezzeti bildiğimiz patlıcan salatası ama değişik görünümü ve peynirin kattığı apayrı tatla gerçekten de denenmeye değer.

MALZEME
2 adet irice bostan patlıcanı,
3-4 adet sivri biber,
2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı tuz,
1 kahve fincanı sızma zeytinyağ,
1 limon suyu,
1 adet domates,
3-4 dal maydanoz,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

NASIL YAPACAĞIZ?
Bostan patlıcanları bıçağın ucuyla bir kaç yerinden delip alüminyum folyoya sarıp közleyeceğiz. (Sararak közlenen patlıcan kararmıyor). Yeşil biberleri de közledikten sonra hem patlıcanları, hem de biberleri soyacağız. Kesme tahtasının üzerinde ince ince kıydıktan sonra, karıştırma kabına alacağız. Dövülmüş sarımsağı,zeytinyağı ve limon suyunu da ilave edip iyice karıştıracağız. Fırına girebilecek bir servis kabına çekirdekleri alınmış domatesleri, kabuklarını soymadan, ince dilimleyip yerleştireceğiz. Üzerine hazırladığımız patlıcan salatamızı yayıp, en üstüne rendelenmiş kaşar peynirimizi serpeceğiz. 200 dereceye ayarladığımız fırında peynir eriyene kadar yaklaşık 15- 20 dakika tutup çıkartacağız. Servis ederken maydanozla süsleyeceğiz.
NOT: Ben, fırın yerine mikrodalga fırın kullandım, çünkü malzemenin tümü pişmiş, önemli olan peynirin erimesiydi. gayet de başarılı oldu.

Hiç yorum yok: