28 Ocak 2009 Çarşamba

LAHANALI PİLAV


Konuklarınıza bir kez ikram ettiğinizde, sizden her zaman isteyecekleri son derece lezzetli ve kolay bir pilav. Aslında kısaca, zeytinyağlı lahana sarmasının kolay bir seçeneği de diyebiliriz. Yaptığınızda, pişman olmayacağınız güzel bir yemek.


MALZEME
1 küçük beyaz lahana,
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
2 çorba kaşığı kuş üzümü,
2 büyük soğan,
1 su bardağı zeytinyağ,
2 adet kesme şeker,
2 su bardağı baldo pirinç,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı dolma baharı,
2 su bardağı su,
SÜSLEMEK İÇİN:1 demet dereotu,
1 limon.


NASIL YAPACAĞIZ?
Öncelikle pirinci bol tuzlu ılık suda bekleteceğiz. Diğer yanda, soğanları incecik doğrayıp yarım fincan su ilave ederek, suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz (Zeytinyağlı dolmalarda soğanı bu yöntemle hazırlıyorum, o zaman mide kaynatmıyor). daha sonra zeytinyağını, fıstığı, üzümü, tuzu, şekeri ilave ederek kavuruyoruz. Lahanayı salata doğrar gibi ince ince kıyarak soğanlı harcımıza katıyoruz. Pirincimizi bol suyla yıkayıp lahanalara ilave ettikten sonra, 2 bardak sıcak suyunu da koyup, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ateşten aldıktan sonra dolma baharı ve 1/2 demet ince kıyılmış dereotunu da ilave edip, demlenmeye bırakıyoruz.Soğuduktan sonra servis kasesine alıp, üzerini ince kesilmiş limon dilimleri ve dereotuyla süslüyoruz.

Hiç yorum yok: