28 Ocak 2009 Çarşamba

FIRINDA LAHANA


Geçenlerde öğle yemeğine bir arkadaşım gelecekti, evdeki lahanayla en çabuk ne yapabilirim diye düşünürken (acil durumlarda sarma yapamayız) hemen bu yemeği yaptım, masaya getirdiğimde ne olduğunu da anlayamadı :) Benim kızlar bu yemeğe LAHANYA diyor, görünümü lazanyaya benzediği için. Denerseniz, memnun kalacağınıza eminim...


MALZEME
12 yaprak kadar lahana (ayıklarken koparsa endişelenmeyin)
300 gr. kıyma,
1 yemek kaşığı tereyağ,
2 orta boy soğan,
2 orta boy domates,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
Yeteri kadar tuz ve karabiber.


NASIL YAPACAĞIZ?
Lahana yapraklarını tuzlu suda 5 dakika kadar haşladıktan sonra, süzüp soğumaya bırakacağız. Diğer yanda kıymayı, yemeklik doğranmış soğanla tereyağında kavrulup tuzu ve karabiberini ilave edeceğiz, kabukları alınmış ve tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız domatesi de karışıma katıp, ocağımızı söndüreceğiz ( domatesler pişmeden).Yağladığımız fırın kabına lahana yapraklarının üçte birini yayıp kıymalı harcımızın yarısını yaprakların üzerine sereceğiz. Kalan yaprağın yarısını kıymanın üzerine döşeyip kalan kıymalı harcımızı yayacağız. Son lahana yapraklarını da serdikten sonra, üzerine kaşar rendesini koyacağız. 200 derecedeki fırında, 30 dakika (üzeri kızarana kadar) tutup, sıcak servis yapacağız. Yanında tereyağlı beyaz makarna ve ayran çok iyi gidiyor.

Hiç yorum yok: