27 Ocak 2009 Salı

KREMALI SOMON FIRINDA


Omega3 açısından hayli zengin olmasına rağmen, "Somon balığını sevmiyorum" diyen eşim için ısrarla yaptığım ve yemesini sağladığım lezzetli bir seçenek. Şiddetle tavsiye ediyorum:)


MALZEME
4 parça somon balığı,
300 gr. mantar,
2 diş sarımsak,
1/2 yemek kaşığı tereyağ,
1 adet domates,
5- 6 adet cherry domates,
1/2 demet dereotu,
1 küçük kutu krema,
Yeterince tuz ve karabiber.


NASIL YAPACAĞIZ?
Mantarları ince ince doğrayıp, kıyılmış sarımsakla birlikte tereyağında pişireceğiz. Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra, küp şeklinde doğranmış domatesi de koyacağız. Suyunu çektiğinde, incecik kıyılmış dereotunu da ilave edip, kremasını koyup şöyle bir karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakacağız. Fırın kabına, yıkanıp süzülmüş somon dilimlerini yerleştirip hazırladığımız kremalı sosumuzu üzerine gezdireceğiz. İkiye bölünmüş cherry domateslerle süsleyip 200 derecedeki fırında 25 dakika pişireceğiz.

Hiç yorum yok: