28 Ocak 2009 Çarşamba

PAZILI KABAK DOLMASI


Hafif ve görüntüsü hoş bir zeytinyağlı yemek. Misafirleriniz buna bayılacaklar.


MALZEME
4 adet sakız kabağı,
1 bağ pazı,
1 orta boy soğan,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
2 yemek kaşığı un,
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı tereyağ,
2 büyük domates,
1 adet sivri biber,
1 kesme şeker,
1 yemek kaşığı sirke,
1 fincan zeytinyağ,
Yeteri kadar tuz.


NASIL YAPACAĞIZ?
Kabakları soyup bütün olarak hafif haşlayacağız ve soğumaya bırakacağız. Diğer yanda pazıyı ince ince kıyıp yine incecik yemeklik doğranmış soğanla 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuracağız. 2 yemek kaşığı un ve tereyağını pembeleştirip, sütünü de ilave ederek beşamel sosumuzu hazırlayacağız ve kavurduğumuz pazıyla karıştıracağız. Haşladığımız kabakları üçe bölüp içlerini oyacağız ve beşamelli pazıyla dolduracağız, daha sonra servis edeceğimiz tabağa yerleştireceğiz.Küçük bir tencereye, küp şeklinde doğradığımız domatesleri, ince kıydığımız yeşil biberi, ince doğradığımız sarımsağı, tuz, şeker, sirke ve zeytinyağını domatesler suyunu çekinceye kadar pişireceğiz. Hazırladığımız domates sosunu, servis tabağına yerleştirdiğimiz kabak dolmalarının üzerine gezdireceğiz.

Hiç yorum yok: