28 Ocak 2009 Çarşamba

ISPANAKLI KÖFTE


İşte size, iştahla yiyeceğiniz, konuklarınıza da keyifle sunabileceğiniz, köfteyle ıspanağın müthiş lezzeti.



MALZEME
KÖFTE: 750 gr. köftelik kıyma,
2 adet orta boy soğan,
3 dilim bayat ekmek içi,
Yeterince tuz ve karabiber,
ISPANAK: 1/2 kg. ıspanak,
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz ve karabiber,
BEŞAMEL: 2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı margarin,
2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı domates salçası.



NASIL YAPACAĞIZ?
Kıymayı rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, tuz ve karabiberle yoğurup köftemizi hazırlayacağız. Avuç içi kadar parçaları yuvarlayıp, ortalarını çukurlaştırarak servis kabına yerleştirip 175 dereceye ayarladığımız fırına koyacağız. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan ve doğranmış ıspanak, tuz ve karabiber ilavesiyle tereyağında kavrulur. Suyunu çektiğinde, yarı pişmiş köfteleri fırından çıkartıp, ıspanakları köftelerin çukurlarına dolduracağız. 2 kaşık unu margarinde sarartıp, yavaş yavaş sütü ilave ederek beşamel sosumuzu da hazırlayıp, ıspanakların üzerine paylaştıracağız. 2 kaşık domates salçasını da sulandırıp, beşamel sosun üzerine gezdirip tepsiyi yeniden fırına koyup, 20 dakika daha pişireceğiz.

Hiç yorum yok: