28 Ocak 2009 Çarşamba

LİMONLU CHEESECAKE


Habersiz bir konuğunuz mu geldi? Hiç panik yapmayın. Çayınız demlenene kadar hazırlayabileceğiniz kolay bir cheesecake tarifi var burada. Hazırlaması sadece 10 dakika sürüyor. Üstelik son derece de ekonomik, çünkü malzeme ikiye bölünerek yapıldığından, bir malzemeyle iki kez bu pastayı yapabilirsiniz.


MALZEME
1/2 sade altınkek pasta taban (2 katlı olanın tek katı kullanılacak),
1 poşet toz krem şanti,
1 paket labne peynir,
2 adet limon,
1 çay bardağı soğuk süt,
1/2 paket limon jölesi.


NASIL YAPACAĞIZ?
Limon kabuklarını rendeleyip bir kenarda bekleteceğiz. Limon jölesini 1 su bardağı sıcak suda eritip 2 limon suyunu da ilave edeceğiz. Limonlu karışımın yarısı ile kenarlı bir servis tabağına koyduğumuz yarım kekimizi ıslatacağız. Diğer yanda 1 çay bardağı soğuk sütle krem şantimizi hazırlayacağız. Labne peyniri, limonlu ve jöleli suyu, en son da limon kabuklarını ilave edip karıştıracağız. Boza kıvamındaki karışımı, kekin üzerine boca edip buzdolabında bir saat bekletip servis edeceğiz.

Hiç yorum yok: