28 Ocak 2009 Çarşamba

TAHİNLİ KEK

Tahini kim sevmez ki? Hele kış günlerinde tahin- pekmez karışımına batırılmış taze ekmeğin tadına doyum olmaz değil mi? Çocukluğumuzun bu en güzel tadını, bir pastada denemeye ne dersiniz? Haydi mutfağa o zaman.

MALZEME
1 küçük kavanoz tahin ( 300gr),
15 yemek kaşığı toz şeker,
150 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 tutam tuz,
1 paket kabartma tozu,
2 su bardağı un.

NASIL YAPACAĞIZ?
Margarini, 10 kaşık şekeri, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu, unu ve tahinin üçte ikisini robotta, düşük devirde 10 dakika karıştıracağız. Yağlanmış fırın kabına (tercihan kelepçeli kalıba) dökeceğiz. Kalan 1/3 tahine 5 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp, hamurun üzerine yayacağız. Kenarlarda 2 parmak kadar hamur görünsün ki, piştiğini anlayabilelim, çünkü tahin kızarmıyor. 175 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişireceğiz. Pastamızın piştiğinin en güzel göstergesi, kenarda tahin sürmeden bıraktığımız 2 parmaklık hamurun nar gibi kızarması oluyor.

Hiç yorum yok: