29 Ocak 2009 Perşembe

HAVUÇLU KEREVİZ DİLİMLERİ

Keyifle yiyeceğiniz ve konuklarınıza da sunabileceğiniz, bol vitaminli, son derece lezzetli bir kış yemeği.

MALZEME
2 adet irice kereviz,
2 adet orta boy havuç,
1 adet irice patates,
2 adet orta boy soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz,
3 adet kesme şeker,
½ çay kaşığı karabiber,
1 su bardağı portakal suyu.

NASIL YAPACAĞIZ?
Kerevizleri soyduktan sonra, diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar limonlu suda bekleteceğiz.

Sırasıyla havuçları ve patatesleri de soyacağız.
Soğanları zeytinyağında tuz ve şeker ilavesiyle kavuracağız ve karabiberini ilave edeceğiz.
Kerevizleri, kabak oyacağıyla boydan boya bir havuç sığacak kadar oyacağız (çok geniş olmamalı, dilimlerken havuçlar çıkabilir). Oyuklara havucu boydan boya yerleştireceğiz.
Havucun kalan uçlarını kesip, dilimleyeceğiz ve irice küpler şeklinde doğradığımız patatesle birlikte kavrulmuş soğana katacağız.
Kerevizleri de bütün olarak, soğanlı harcımızın arasına yerleştirip 1 bardak taze sıkılmış portakal suyunu üzerine gezdireceğiz.
Kısık ateşte yaklaşık 25- 30 dakika pişirip soğumaya bırakacağız.
Daha sonra kerevizleri kesme tahtasına alıp, havuçlar ortada kalacak şekilde 1 parmak genişliğinde halkalar keseceğiz. Servis tabağına dizip, ortada kalan boşluğa havuçlu patatesleri koyacağız. Üzerini maydanozla süslediğimizde, servise hazır hale gelecektir.

Hiç yorum yok: