28 Ocak 2009 Çarşamba

FINDIKLI KURABİYE



İlk kez 15 yaşımdayken denediğim ve şimdiye kadar hiç bozmadan yaptığım, ikram ettiğim herkesin de beğenerek yediği, kolay bayatlamayan nefis bir kurabiye. Kızlarım ilkokula giderken beslenme çantalarına sıkça koyduğum, çocukların çok seveceği bu tarifi denemenizi öneririm.

MALZEME
3 adet yumurta,
125 gr ( 1 su bardağından 1 parmak eksik) toz şeker,
250 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Aldığı kadar un,
100 gr. irice dövülmüş fındık.

NASIL YAPACAĞIZ?
Yoğurma kabında toz şeker ve yumurta sarılarını iyice karıştırdıktan sonra yumuşak margarini ilave edeceğiz, daha sonra vanilya ve kabartma tozunu da karıştırarak aldığı kadar unla sertçe bir hamur yapacağız. (Avucumuzda yuvarladığımız hamurun ortasına bastırdığımızda, çukurun etrafı çatlıyorsa, hamur kıvamı tamam demektir). Diğer yanda yumurta aklarını bir kaseye, iri dövülmüş fındıkları da başka bir kaseye koyacağız.Hamurdan ceviz kadar bir parça alıp yuvarlayacağız, yassıltmadan (tenis topu gibi) bir yüzünü önce yumurta akına, sonra da fındığa batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 parmak arayla dizeceğiz. Tepsiye yağlı kağıt sermezsek, yağlamaya gerek yok, hamur yağlı olduğu için yapışmıyor zaten. Bu ölçüden yaklaşık 32- 35 kurabiye çıkıyor. Önceden 175 dereceye ayarladığımız fırında 25 dakika (üzerleri hafif pembeleşinceye kadar) pişireceğiz.

Hiç yorum yok: