28 Ocak 2009 Çarşamba

MİLFÖY PASTA


Çay masanıza çıtır çıtır bir lezzet. Dilerseniz, akşam yemeği sonrası da hafif bir tatlı. Yapması kolay, yemesi zevkli.


MALZEME
10 yaprak hazır milföy hamuru,
1 yumurta,
6 tepeleme yemek kaşığı toz şeker,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı buğday nişastası,
1 paket vanilya,
1/2 litre süt,
ÜZERİ İÇİN: 1 çay bardağı pudra şekeri.


NASIL YAPACAĞIZ?
Kare şeklindeki milföy hamurlarını ikiye bölerek elde ettiğimiz 20 adet hamuru, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 175 dereceye ayarladığımız fırında 15 dakika (üzerleri pembeleşinceye kadar) pişireceğiz. Hamurlarımız pişerken, tenceremize un, nişasta, şeker ve bir bütün yumurtayı koyup karıştıracağız. Yavaş yavaş sütü ilave edip, orta ateşte, koyulaşıncaya kadar pişireceğiz. En son vanilyasını da ilave edip karıştıracağız. Fırından çıkıp ılınan hamurlarımızın, fazla zedelemeden,sandviç gibi karınlarını açıp 1 tatlı kaşığı kadar muhallebimizden koyacağız. Servis tabağına dizdikten sonra, tel süzgece koyduğumuz 1 çay bardağı pudra şekerini üzerlerine eleyeceğiz.

Hiç yorum yok: