27 Ocak 2009 Salı

KOLAY PUF BÖREĞİ


Akşam üzeri çayının yanında canınız börek mi çekti? İşte size son derece pratik ve % 100 garantili puf böreği. Bu tarifle yaklaşık 30- 32 adet börek yapılabiliyor.


MALZEME
5 yemek kaşığı sıvıyağ,
10 yemek kaşığı su,
1 çay kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,
İÇİ İÇİN : 100 gr kadar beyaz peynir,
Yarım demet maydanoz,
KIZARTMAK İÇİN : 2 su bardağı sıvıyağ,


NASIL YAPACAĞIZ?
Yoğurma kabımıza 5 kaşık sıvıyağ, 10 kaşık su ve tuzu koyup karıştıracağız. Yavaş yavaş un ilave ederek, oklavayla açılacak kıvamda bir hamur yapacağız. Hamuru ikiye bölüp oklavayla yarım santim kalınlığında açacağız (düzgün açamıyorum diye telaş yapmayın, isterseniz hamuru ikiye değil, dörde bölün). Diğer yanda rendelenmiş beyaz peynirin içine maydanozu incecik kıyıp karıştıracağız. Açılmış hamurun yarısına, aralıklarla birer tatlı kaşığı peynirli harçtan koyacağız ve diğer yarısıyla kapatacağız. Rulet ya da çay tabağı kenarıyla peynirler ortaya gelecek şekilde yarım ay biçiminde keseceğiz, daha sonra kızgın sıvı yağda kızartıp, kağıt havlunun üzerine çıkartacağız.

Hiç yorum yok: