29 Ocak 2009 Perşembe

KESTANELİ TAVUK

Şen kızlardan sevgili Aslı Alpay'ın, bir yılbaşı yemeğinde yaptığı güzel bir tavuk yemeği. Özellikle, hindi sevmeyenlere öneririm. Hafif, bir o kadar da lezzetli, sunumu da oldukça göz alıcı.
MALZEME
12 adet kemiksiz kalça şiş,
750 gr. arpacık soğanı,
1/2 kg. kestane,
1 çorba kaşığı tane karabiber,
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
1 çay bardağı soya sos.

NASIL YAPACAĞIZ?
Kestaneleri 1 kaşık tuz, 1 kaşık şeker ilave ettiğimiz suda haşlayıp soyacağız (ben haşlama yerine kabuklarını çizerek mikrodalgada 10 dakika tutarak denedim, bir defasında da Kafkas'ın Kestano'sunu kullandım. her ikisi de başarılı oldu).Tavuk parçalarını yıkayıp, rulo halinde fırın kabına dizeceğiz. Ayıkladığımız (ayıklanmış hazır da kullanabilirsiniz) arpacık soğanlarını tavukların aralarına koyacağız. Tane karabiberleri ve kuru üzümleri de serpiştirdikten sonra 1 çay bardağı soya sosu üzerlerine gezdireceğiz. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 180 derecedeki fırına koyacağız. 35- 40 dakika sonra folyoyu kaldırıp, 20 dakika daha fırında tutacağız. İç pilavla servisi, tadına tat katacaktır.

Hiç yorum yok: