27 Ocak 2009 Salı

HAVUÇLU ÇALI FASULYESİ



Zeytinyağlı çalı fasulyesini, domates yerine havuçla pişirmeye ne dersiniz? Görüntüsü çok hoş oluyor, lezzeti de..


MALZEME
1/2 kg. çalı fasulyesi,
2 orta boy havuç,
2 orta boy soğan,
3 adet kesme şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay bardağı zeytinyağı.


NASIL YAPACAĞIZ?
Fasulyelerin kenarlarını aldıktan sonra önce enine, sonra boyuna ikiye böleceğiz. Havuçları soyup 5 cm. uzunluğunda jülyen doğrayacağız. (Tercihen) düdüklü tencereye koyacağız hepsini, soğanları incecik yemeklik doğrayıp ilave ettikten sonra, tuzunu, şekerini ve zeytinyağını da koyup düdük öttükten sonra 10 dakika kısık ateşte pişirip servis tabağına alacağız.
NOT: Eğer normal tencerede pişirecekseniz, 1-2 çay bardağı da su ilave etmelisiniz, Düdüklü tencerede su koymaya gerek yok, fasulye yeteri kadar su salıyor.

Hiç yorum yok: