29 Ocak 2009 Perşembe

ÇITIR PİLAV


Yemek üzerine, sunumu şık, lezzeti doyumsuz çıtır çıtır bir pilav.

MALZEME
2 su bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 su bardağı et ya da tavuk suyu,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay bardağı tel şehriye,
1 yemek kaşığı dolma fıstığı,
1 yemek kaşığı kuş üzümü.

NASIL YAPACAĞIZ?
Pirinci bol tuzlu ılık suda bekletip süzdükten sonra, tereyağında kavuracağız, 2 bardak sıcak et ya da tavuk suyunu koyduktan sonra kısık ateşte pişirip, üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakacağız.
1 tatlı kaşığı margarini eritip (burada tereyağ kullanmıyorum çünkü, çabuk yanıyor) şehriyeyle fıstığı birlikte kavuruyoruz. Önceden ayıklanıp suda bekletilmiş kuş üzümlerini de karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Pilavı, büyük çukur bir kaseye koyup, düz bir servis tabağına ters çeviriyoruz,
Üzerine kavrulmuş şehriyeli harcımızı serpiştirip, servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: