Et ve tavuk yemeklerinin yanında iştahla yiyeceğiniz değişik tatların buluştuğu lezzetli bir pilav.
MALZEME
2 su bardağı yasmin pirinç,
2 su bardağı su,
1 adet et ya da tavuk bulyon,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 adet havuç,
1 adet küçük sakız kabağı,
5- 6 adet mantar,
10- 15 adet taze fasulye,
1 kahve fincanı bezelye,
1 kahve fincanı mısır,
1 kahve fincanı soya sos.
NASIL YAPACAĞIZ?
Tuzlu suda haşladığımız havucu, taze fasulyeyi ve kabağı jülyen doğrayacağız. Mantarları ince dilimleyip yarım kaşık tereyağında suyunu çekene kadar pişirip hazırladığımız havuç ve kabağı da ilave edip karıştıracağız. Konserve ya da haşlanmış bezelyeyle mısırı ve 1/2 fincan soya sosu da ilave edip bir kenarda bekleteceğiz. Diğer tarafta pirinci yıkayıp süzeceğiz, tereyağını ve suyunu koyup pilavı pişireceğiz (tuz koymuyoruz). Suyunu çekmeye yakın 1/2 fincan soya sosuyla birlikte hazırladığımız sebzeleri koyacağız ve fazla ezmeden yavaşça karıştırıp, demlenmeye bırakacağız.
MALZEME
2 su bardağı yasmin pirinç,
2 su bardağı su,
1 adet et ya da tavuk bulyon,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 adet havuç,
1 adet küçük sakız kabağı,
5- 6 adet mantar,
10- 15 adet taze fasulye,
1 kahve fincanı bezelye,
1 kahve fincanı mısır,
1 kahve fincanı soya sos.
NASIL YAPACAĞIZ?
Tuzlu suda haşladığımız havucu, taze fasulyeyi ve kabağı jülyen doğrayacağız. Mantarları ince dilimleyip yarım kaşık tereyağında suyunu çekene kadar pişirip hazırladığımız havuç ve kabağı da ilave edip karıştıracağız. Konserve ya da haşlanmış bezelyeyle mısırı ve 1/2 fincan soya sosu da ilave edip bir kenarda bekleteceğiz. Diğer tarafta pirinci yıkayıp süzeceğiz, tereyağını ve suyunu koyup pilavı pişireceğiz (tuz koymuyoruz). Suyunu çekmeye yakın 1/2 fincan soya sosuyla birlikte hazırladığımız sebzeleri koyacağız ve fazla ezmeden yavaşça karıştırıp, demlenmeye bırakacağız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder