29 Ocak 2009 Perşembe

DEREOTLU, PEYNİRLİ TART

Dün, kızıma misafir gelecekti ve ben ona bu tarttan yaptım. Arkadaşı çok beğenmiş ve “Pazar günü kahvaltıya misafirim gelecek, ben de bundan yapmalıyım” diyerek tarifini istemiş.

MALZEME
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay bardağı yoğurt,
75 gr erimiş margarin,
1 yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
100 gr beyaz peynir,
½ demet dereotu.

NASIL YAPACAĞIZ?
Erimiş margarin, zeytinyağı, yoğurt, 1 yumurta akı, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına koyarak karıştıracağız. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapacağız. Hamurun yarısını yağlanmış fırın kabına, kenarlarını yükselterek yayacağız.

İnce kıyılmış dereotuyla karıştırdığımız rendelenmiş beyaz peynir karışımını hamurun üzerine yayacağız.
Kalan hamurumuzu, avucumuzun içinde yuvarlayarak çubuklar yaparak, peynirin üzerine kafesler yapacağız.
Kafeslerin üzerine yumurta sarısı süreceğiz ve önceden 175 dereceye ayarladığımız fırında 40 dakika pişireceğiz.




Hiç yorum yok: