Akdeniz mutfağından bir lezzet. Annem yapmazdı nedense ve ben onunla 30lu yaşlarımda tanışabildim:) İlk kez bir arkadaşımda yediğimde bayılmıştım. Şimdi, akşam davetlerimin vazgeçilmez yemeği oldu. Sunumuyla, lezzetiyle konuklarımın da beğenisini kazanan şık bir zeytinyağlı yemek.
MALZEME
2 su bardağı kuru iç bakla,
4 su bardağı su,
2 orta boy soğan,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay bardağı zeytinyağ,
1 demet dereotu.
NASIL YAPACAĞIZ?
Ayıklayıp yıkadığımız baklayı, su, dörde, beşe bölünmüş soğan, toz şeker, tuz ve zeytinyağı ilavesiyle ocağa koyacağız. Kısık ateşte baklalar ezilinceye kadar pişireceğiz. Sıcakken, mikserle çırparak homojen bir hale getireceğiz. 1/2 demet incecik kıyılmış dereotunu da ilave edip, dibi suyla ıslatılmış bir kalıba ya da borcam tencereye döküp buzdolabında donana kadar bekleteceğiz ( bir gün önceden yapılması çok uygun).Servis yapacağımız zaman, düz bir tabağa ters çevireceğiz, kalan dereotunu yanına dekor olarak yerleştireceğiz.
Not: Servis tabağının yanına, içinde sıkılmış limon suyuyla karıştırılmış zeytinyağı olan bir sos koymanızı öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder