27 Ocak 2009 Salı

BATON KANEPE


Kendi aramızda adını "Şen Kızlar" koyduğumuz harika bir arkadaş grubumuz var. 23 yıldır, aksatmadan toplanırız ve ne enteresandır ki, her defasında başka bir menü sunmayı başarabiliyoruz. Bu nefis tarif de sevgili Lusi Yazmacı'dan. Antre olarak yemek öncesi sunabileceğiniz gibi, akşam yemeğinden sonra gelen konuğunuza içkiyle ya da 5 çayına gelen arkadaşınıza çayın yanında ikram edebileceğiniz, ayrıca yapımı yaratıcılığınızla sınırsız bir kanepe.


MALZEME
12 dilim tost ekmeği (kepekli de kullanabilirsiniz),
100 gr. dana ya da hindi jambon,
100 gr. Macar salamı,
7- 8 dilim kadar dilimli tost kaşarı,
250 gr. süzme yoğurt,
4 yemek kaşığı mayonez,
2 diş sarımsak,
4-5 yaprak kıvırcık salata,
4-5 adet cherry domates.

NASIL YAPACAĞIZ?
Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla alacağız ( bunları küp şeklinde doğrayıp, fırınlayarak çorba ve salatalarımızda kıtır ekmek olarak kullanabiliriz)Uzun bir servis tabağına 3 tanesini yan yana koyacağız.Diğer yanda süzme yoğurda mayonez ve dövülmüş sarmısağı karıştıracağız.Ekmeklerin üzerine yoğurtlu harcımızdan koyarak yayacağız. Üzerine jambon dilimlerini yerleştirip, tekrar 3 tost ekmeği koyacağız. Yine sarımsaklı yoğurdumuzdan sürüp bu kez de peynir dilimlerini yerleştireceğiz. Tekrar 3 dilim ekmek ve yoğurttan sonra, salamlarımızı dizeceğiz. Kalan son 3 dilim ekmeği de koyduktan sonra, üstünü ve yanlarını yoğurtla kapatıyoruz ( 1 yemek kaşığı yoğurdu süsleme için ayıracağız) Kıvırcık salata yapraklarını incecik kıyıp, kanepemizin her tarafına serpiştiriyoruz. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesip kanepemizin üzerine yapıştırıyoruz.Kalan yoğurdu, krema şırıngasına doldurarak kanepemizi süslüyoruz.
NOT: Bu kanepeyi, balık menünüz için karidesli, zeytin ezmeli yapabilirsiniz. Haşlanmış tavuk dilimleri kullanabilirsiniz. Yaratıcılık sizin.

2 yorum:

Yasemin dedi ki...

vay superr fikir! cokda şık bir sunum! ilk misafir davetinde denemeliyim!

Kalbe Giden Yol dedi ki...

Teşekkür ederim Yasemin:)
Gerçekten denemeye değer, beğeni alacağına eminim, kolay gelsin.